دوره سازمان های اعتماد برانگیز

دوره سازمان های اعتماد برانگیز
فهرست مطالب

در این آموزش، دوره سازمان های اعتماد برانگیز به عنوان اولین دوره در این زمینه در ایران را به شما پیشنهاد می کنم که به صورت کامل به موضوع اعتماد سازمانی می پردازد. این دوره بر اساس معتبرترین منابع و تحقیقات در زمینه اعتماد در محیط کار طراحی شده است و بیشتر جنبه علمی و کاربردی دارد. با کیارا آکادمی در این دوره همراه باشید. در ادامه به جلسه اول دوره سازمان های اعتماد برانگیز گوش دهید:

اعتماد سازمانی چیست و چگونه آن را ایجاد کنیم؟

“راز هر تیم با عملکرد بالا، اعتماد در محیط کار است.” این جمله ممکن است در مرحله اول بی‌ معنا به نظر برسد، اما اعتماد به‌ ویژه اعتماد در محیط کار بیشتر از آنچه که فکر کنید اهمیت دارد. مهم نیست که استراتژی کسب و کار شما چقدر عالی است، اگر کارمندان شما به سازمان و آینده آن اعتماد نداشته باشند، به نظر من موفقیت واقعی در سازمان ایجاد نخواهد شد. اگر می‌خواهید سازمانتان موفق شود، باید اعتماد متقابل را بین همه اعضای تیم تقویت کنید. اما گفتنش از انجام دادنش آسونتر است.

اعتماد سازمانی چیست و چگونه آن را ایجاد کنیم؟

طبق یک بررسی از هر 5 مدیر منابع انسانی، تنها 1 نفر معتقد است که کارمندان آن ها عمیقاً به رهبران شرکت اعتماد دارند و 50 درصد از کارمندان گفتند که فکر نمی کنند منابع انسانی قابل اعتماد است. اعتماد هم برای تیم های سازمانی و هم برای کارکنانی که از راه دور کار می کنند، ضروری است. بدون اعتماد سازمانی، هر کارمندی احتمالا انگیزه و بهره وری کمتری در سازمان موقع کار خواهد داشت. در واقع، بر اساس یک تحقیق روانشناسی سازمانی، کارکنان شرکت‌های با اعتماد بالا:

  • 74 درصد استرس کمتری را گزارش می‌کنند
  • 50 درصد بهره‌وری بالاتری از خود نشان می‌دهند
  • 40 درصد فرسودگی شغلی کمتری را تجربه می‌کنند

همچنین مقاله چگونه کارکنان به رهبران اعتماد می کنند؟ را نیز مطالعه کنید

اعتماد چیست؟

زمانی که شما باید در روابط اجتماعی خود با دیگران ریسک هایی را بپذیرید شما وارد حیطه مفهومی اعتماد می شود. مثلا اگر شما قرار است وسیله ای را به کسی امانت بدهید ولی از آن شخص مبلغ زیادی را به عنوان ضمانت بگیرید دیگر قرار نیست از اعتماد استفاده کنید. اما در سازمان ها چطور؟ تصور اعتماد در سطح تیم ها را در نظر بگیرید. شما به همکاران خود اعتماد دارید تا مثلا فلان کار را تا فلان تاریخ انجام دهند. می‌توانید روی مدیریت خود برای ارائه بازخورد حساب کنید، یا یک همکار برای کمک حساب کنید. این موارد نشانه های اعتماد است. اما اعتماد سازمانی گسترده‌تر است و تعریف آن سخت‌تر است. در ساده ترین حالت، اعتماد سازمانی، اعتماد نیروی کار به اقدامات و برنامه ها و رفتارهای یک شرکت است. در ادامه به جلسه دوم دوره سازمان های اعتماد برانگیز گوش دهید:

درحالی که این موضوع ممکن است شامل اعتماد به مدیران یا اعضای تیم باشد، به عوامل سازمانی مانند موارد زیر نیز مرتبط است:

  • ماموریت سازمان
  • چشم انداز رهبر
  • فرهنگ و ارزش های سازمان
  • تنوع، شمول و برابری در محل کار
  • اخلاق و انصاف در فرآیندهای سازمانی

همه ویژگی های اعتماد به یک مقدار ظاهر نمی شوند. در هر صورت، اعتماد سازمانی به معنای اعتماد به آینده کوتاه مدت و بلندمدت سازمان شماست. اگر یک کارمند از مدیر یا تیم خود راضی نباشد، ممکن است محیط کاری خود را دوام نیاورد و احتمالا استعفا دهد. اگر کارکنان سازمان به خود سازمان اعتماد نداشته باشند، احتمالاً به آن و کارهایی که باید انجام دهند متعهد نخواهند بود. تقریباً تا زمانی که آن جا هستند، حداکثر تلاش را انجام نخواهند داد. هر چه بیشتر بتوانید برای افزایش اعتماد در تمام جنبه های تجربه کارمندان برنامه ریزی انجام دهید، سازمان شما محکم تر خواهد بود. در کل اعتماد در محیط کار به این معنی است که کارکنان شما از فرهنگ صداقت، امنیت روانی و احترام متقابل برخوردار هستند. آن‌ها به جایی که کار می‌کنند افتخار می‌کنند و بیشتر مایلند برای سازمان شما فراتر از آن کار کنند. اعتماد در محل کار همچنین به کارکنان کمک می کند تا در شغل خود احساس امنیت کنند و به نوبه خود، استعفای سازمانی را کاهش می دهد. در ادامه به جلسه سوم دوره سازمان های اعتماد برانگیز گوش دهید:

شیوه ایجاد اعتماد بسیار بیشتر از تشویق کارمندان به انجام کارهایشان است. هر چند تشویق کردن های سازمانی باعث ایجاد تعامل کارکنان می شود که اغلب منجر به کار با کیفیت بالاتر و نتایج بهتر برای شرکت شما می شود. جای تعجب نیست که:

  • 80 درصد از متخصصان منابع انسانی، مشارکت را به اعتماد به رهبران مرتبط می‌کنند
  • 55 درصد از رهبران کسب‌ و کار معتقدند که عدم اعتماد در محل کار یک تهدید اساسی برای شرکت آن ها است

با اولویت دادن به اعتماد در محل کار، می توانید فرهنگ متنوع و فراگیری در سازمان ایجاد کنید که در آن کارکنان شما احساس تعلق داشته باشند و با تیم خود ارتباط بیشتری برقرار کنند. اعتماد به ایجاد محیطی از امنیت روانی کمک می کند که در آن اعضای تیم شما در پرسیدن سؤالات، به اشتراک گذاشتن ایده ها و بیان افکار خود احساس راحتی کنند.

چرا اعتماد در محیط کار ضروری است؟

چرا اعتماد در محیط کار ضروری است؟

یک تیم بی اعتماد را تصور کنید:

اعضای تیم به یکدیگر اعتماد ندارند. آنها به رهبران خود یا حتی مأموریت شرکت خود اعتقاد ندارند. تصور اینکه چگونه این بی اعتمادی می تواند بر رضایت شغلی و عملکرد آنها تأثیر بگذارد آسان است. اما لازم نیست تصور کنید؛ اهمیت اعتماد توسط تحقیقات پشتیبانی می شود. مطالعات نشان داده است که بین اعتماد سازمانی و عملکرد سازمانی رابطه مثبت وجود دارد. کارمندانی که به همکاران خود اعتماد دارند و به رهبری ارشد اعتقاد دارند، به احتمال زیاد از افرادی که به آن ها اعتماد ندارند، بهتر عمل می کنند. در ادامه به جلسه چهارم دوره سازمان های اعتماد برانگیز گوش دهید:

اعتماد سازمانی با کاهش تعارض و نوآوری بیشتر مرتبط است. به هر حال، وقتی کارمندان به دیگران اعتماد می کنند، تمایل بیشتری به صحبت صادقانه دارند و این می تواند یک ویژگی مهم و بزرگ برای شرکت هایی باشد که به ریسک پذیری و تصمیم گیری سریع پاداش می دهند. اکنون بیش از هر زمان دیگری، موفقیت تجاری به اعتماد سازمانی بستگی دارد. مطمئناً، ممکن است یک سازمان تولیدات جدیدی را برای عرضه در بازار داشته باشد، اما اگر افراد شما آن را خریداری نکنند، چه فایده ای دارد؟ تنها با ایجاد اعتماد در تمام سطوح سازمان می توانید واقعاً تغییرات را در آغوش بگیرید و با آن سازگار شوید.

آموزش افزایش اعتماد سازمانی

اعتماد سنگ بنای روابط کاری و جزء کلیدی اثربخشی سازمانی است. می توان گفت اعتماد ریشه در انتظارات و آسیب پذیری فرد نسبت به اعمال یکدیگر دارد. همچنین یک نیاز اساسی برای ایجاد یک مکان عالی برای کار است. وقتی کارمندان احساس نمی‌کنند که بخشی از چیز بزرگ‌تری هستند، احساس هدفی ندارند یا واقعاً اهمیت ندارند، در آن زمان است که با مشکلاتی مواجه می‌شوید. اعتماد شامل انتظارات متقابل قابل اعتماد بودن، صداقت، حمایت، وفاداری، احترام و در نهایت مراقبت بین افراد است و فراموش نکنیم که این یک خیابان دو طرفه بین یک سازمان و یک کارمند نیست و در حالی که کارکنان به سازمان اعتماد دارند که کار درست را انجام می دهد، سازمان باید به کارمندان خود نیز اعتماد کند تا همین کار را انجام دهند. در ادامه به جلسه پنجم دوره سازمان های اعتماد برانگیز گوش دهید:

قابل اعتمادترین کارفرمایان شرکت ها افرادی هستند که مستقیماً بر مشارکت کارکنان تأثیر می گذارد. مطالعه بین المللی، تعامل 19 کشور مؤسسه تحقیقاتی ADP نشان داد که “کارمندانی که به رهبر تیم خود اعتماد دارند، 12 برابر بیشتر درگیر کار خود هستند.” در مقابل، سازمان‌ها باید به کارمندان خود اعتماد داشته باشند تا کارهای روزمره خود را انجام دهند. برای ایجاد یک فرهنگ واقعی اعتماد، باید فراتر از تاکتیک ها حرکت کنید و بزرگتر فکر کنید و بر مراقبت تمرکز کنید.

نحوه ایجاد اعتماد در محیط کار

نحوه ایجاد اعتماد در محیط کار

هنگامی که به دنبال ایجاد اعتماد هستید، یکی از اولین گام ها ارزیابی فرهنگ سازمانی است. آیا شرکت شما فرهنگ اعتماد، صداقت و شمول را پرورش می دهد؟ اگر نه، به دنبال راه هایی برای تشویق رفتارها و پاداش دادن به اقداماتی باشید که به تحقق این هدف کمک می کند. ارزش های شرکت شما وسیله ای عالی برای این کار است. با تعریف ارزش‌هایی که هر کارمند باید برای حفظ آن تلاش کند، دستور العمل‌های روشنی برای کاری که باید انجام شود ایجاد می‌کنید. این به از بین بردن عدم اطمینان کمک می کند، در حالی که یک حس قوی نسبت به هدف سازمانی ایجاد می کند. البته تغییر فرهنگ سازمان زمان می برد. همان طور که از بالا به پایین اعتماد ایجاد می کنید، به دنبال ایجاد آن از پایین به بالا نیز باشید. تنظیم سبک رهبری برای پاسخگویی به نیازهای رفتاری مختلف، کلید ایجاد اعتماد است. با حضور در جمع کارمندان، نیروهای انسانی شما نیز برای اعتماد کردن به شما حاضر می شوند. این نه تنها در افزایش مشارکت کارکنان آشکار می شود، بلکه اعتماد بیشتری نیز دارد. در ادامه به جلسه ششم دوره سازمان های اعتماد برانگیز گوش دهید:

نحوه سنجش اعتماد سازمانی

اندازه گیری اعتماد سازمانی، مانند اعتماد تیم یا کارکنان، دشوار است. دلیل این امر این است که:

  • یک: اعتماد روز به روز تغییر می یابد
  • ثانیاً: تعیین کمیت سطح معینی از اعتماد یا محاسبه تأثیر کمبود اعتماد دشوار است

با مشاهده نتایج نظرسنجی، می توانید مسائلی را که بر تعامل تأثیر می گذارد، تشخیص دهید. برای مثال، ممکن است متوجه شوید که تیم‌ها یا بخش‌های خاصی نسبت به سایرین تعامل کمتری دارند. با اقدام در مورد بازخورد کارمندان، گام هایی برای ایجاد اعتماد نیز بردارید. جمع آوری منظم داده ها ضروری است. تنها با بررسی مداوم موارد با اهمیت در سازمان و کارکنان می توانید اطمینان حاصل کنید که فرهنگ سازمانی شما در مسیر درست حرکت می کند. با این نکات اثربخشی سازمانی را بهبود بخشید.

چهار راه برای ایجاد اعتماد در محیط کار

چهار راه برای ایجاد اعتماد در محیط کار

در این جا چهار راه برای ایجاد اعتماد در سازمان وجود دارد:

  1. به طور منظم ارتباط برقرار کنید: بدون ارتباط نمی توانید اعتماد داشته باشید. تیم‌هایی که اهداف، وظایف و هدف بزرگ‌تر خود را می‌دانند و روابط قوی‌تری دارند و نسبت به دیگران آگاهی دارند، احتمال بیشتری برای همکاری با یکدیگر دارند. برای رسیدن به آن نقطه به عنوان یک تیم، هم به ارتباطات غیر رسمی و هم به صورت رسمی نیاز است، مانند چک کردن منظم تیم، ارسال پیام یا توقف در میز همکاران برای گپ زدن در مورد موضوعات مربوط به کار و غیر کاری. این اشکال ارتباط مکرر و مثبت، بلوک‌های سازنده روابط هستند که به کارمندان نشان می‌دهند که نه تنها اهمیت می‌دهید، بلکه گوش می‌دهید و عمل می‌کنید، که در نهایت منجر به اعتماد می‌شود. صداقت و شفاف بودن اولین قدم است.
  2. معیارهای اخلاقی را حفظ کنید: رفتارهای رهبر اخلاقی نیز به افزایش اعتماد در میان همسالان کمک می کند. چه چیزی یک رهبر اخلاقی را تعریف می کند؟ کسی که رفتارهای اخلاقی و منصفانه و تصمیم گیری از خود نشان می دهد. این به ارتباطات مربوط می شود ، رهبران باید استانداردهای اخلاقی را به کارکنان منتقل کنند و دلیل اتخاذ تصمیمات خاص را نیز در بر گیرند و آن ها باید خودشان به آن استانداردها پایبند باشند و سایر کارمندان را نیز به آن استانداردها نگه دارند. حفظ این معیارهای اخلاقی برای ایجاد اعتماد در کارکنان بسیار مهم است.
  3. از برنامه های تنبیهی افراد خوصوصا در جلو جمع و در مرحله اول خودداری کنید: آیا تا به حال برای شرکتی کار کرده اید که احساس می کنید فقط یک عدد هستید؟ یا بدتر، خطر سلامتی در آن وجود دارد؟ بیشتر کارفرمایان قصد ندارند به افراد خود این احساس را بدهند، اما تکنیک تنبیهی منابع انسانی می تواند اعتماد را در یک لحظه از بین ببرد. به عنوان مثال، از تنبیه کسی که در بار اول سر ددلاین پروژه خود را تحویل نداده است، خودداری کنید. درعوض، او را توانمند کنید تا بر روی زمینه‌های کاری که برایش مهم است تمرکز کند. شاید این موضوع به سلامت روان یا نظم دادن به امور مالی آن ها مرتبط باشد. همه این ها به هم مرتبط هستند و بهبود در یک زمینه می تواند منجر به بهبود در حوزه های دیگر شود. مشوق واقعی این برنامه ها باید احساس پیشرفت در کار و زندگی باشد.
  4. هنجارهای اعتماد ایجاد کنید: سازمان‌ها می‌توانند هنجارها و فرهنگ‌های اعتماد را با ایجاد مراقبت در تعاملات روزانه کارکنان خود ایجاد کنند. فرصت‌های اعتمادسازی می‌تواند به شکل‌های مختلفی باشد، مانند فراهم کردن فضاها و رویدادهایی برای کارکنان برای توسعه روابط بین فردی، حمایت و اقدام بر اساس شیوه‌های فراگیر، ایجاد انعطاف‌پذیری در زمان و مکان وقوع کار یا ترکیب سیاست‌ها و رویه‌هایی که شامل کارکنان در تصمیم‌گیری سازمانی می‌شود. ساخت. هنگامی که اعتماد و تبادلات اجتماعی مثبت تشویق شود، در میان کارکنان به یک انتظار و یک هنجار تبدیل می شود. در سازمان‌ها، اعتماد یک باور استوار است که افراد، مدیران و رهبران با یکدیگر شفاف هستند، از یکدیگر مراقبت می‌کنند و برای یکدیگر ارزش قائل هستند. قبل از اینکه در مورد چگونگی افزایش اعتماد در سازمان خود نتیجه گیری کنید، یک قدم به عقب بردارید و ابتدا به مفهوم اعتماد فکر کنید. در چه مواردی اعتماد به نفع سازمان شما است یا علیه؟ آیا به طور واقعی مراقبت از کارمندان را نشان می دهید؟ حواستان به برنامه راه اندازی خود باشد و آن را فراتر از یک هدف، اما یک استاندارد در شرکت خود قرار دهید.

نکاتی برای ایجاد اعتماد در محل کار

نکاتی برای ایجاد اعتماد در محل کار

هر روز قدردانی خود را نشان دهید:

بله، کارمندان شما در ازای کارشان چک حقوق دریافت می کنند، اما این برای نشان دادن ارزش و اعتماد شما به آن ها کافی نیست. بسیار مهم است که به آن ها توجه و قدردانی در زمان های مکرر ارائه شود. شما ممکن است با ارسال پیام های تشکر، ستایش شفاهی و توزیع جوایز ملموس مانند پاداش و جوایز کارمند، به رسمیت شناخته شوید. قدردانی روزمره باعث ایجاد حس اجتماعی می‌شود و به کارکنان کمک می‌کند از لحاظ عاطفی احساس امنیت کنند، بنابراین وقتی تیم خود را اغلب بشناسید، احتمال بیشتری دارد که به شما اعتماد کنند. تقریباً 90 درصد از کارمندانی که از رئیس خود تشکر یا قدردانی دریافت می کنند، گزارش می دهند که سطح بالایی از اعتماد به آن فرد دارند. این رقم برای کارگرانی که به رسمیت شناخته نشدند به 48 درصد کاهش یافت. بنابراین اگر می خواهید اعتماد را در محل کار خود تقویت کنید، به رابطه مستقیم بین اعتماد و شناخت متمایل شوید. به یاد داشته باشید که به رسمیت شناختن عمومی به همان اندازه مهم است که به رسمیت شناختن کارکنان به طور خصوصی. می توانید دستاوردهای کارمندان خود را در طول جلسات تیمی، در سالن اجتماعات سازمان یا از طریق یک پیام خبری در سراسر شرکت برجسته کنید. بگذارید دیگران در سازمان شما بدانند که کارگران شما کار عالی انجام می دهند – ترجیحاً با یک پلتفرم تشخیص که شناخت کارمندان را از هر کجا در کانال ها به یک فوریت تبدیل می کند. در ادامه به جلسه هفتم دوره سازمان های اعتماد برانگیز گوش دهید:

ابتدا با اعتماد به تیم خود به آن ها قدرت دهید:

اگر اولین قدم را بردارید و به کارمندان خود نشان دهید که به آن ها اعتماد دارید، به احتمال زیاد به شما اعتماد خواهند کرد. بنابراین چگونه می توانید به طور واضح نشان دهید که به کارگران خود اعتماد دارید؟ آن ها را با تشویق به توسعه حرفه ای و خود مختاری و توانمندی کنید. مسئولیت های اضافی را به کار آن ها اضافه کنید. از آن ها دعوت کنید در جلساتی بنشینند که معمولاً در آن شرکت نمی کنند. به عنوان مثال، به یک نماینده فروش اجازه دهید در یک جلسه استراتژی شرکت کند تا بتواند بینش خود را در محل ارائه دهد تا به هدایت برنامه های فروش و بازاریابی شما در آینده کمک کند. کارکنان اعتمادی که به آن ها نشان دادید را به خاطر خواهند آورد و شما از دیدگاه منحصر به فرد آن ها بهره مند خواهید شد. هنگامی که کار تیم خود را از نزدیک مشاهده می کنید یا آن را مدیریت می کنید، کارگران شما مطمئناً احساس می کنند که به آنها اعتماد ندارید. اکثر کارمندان نمی خواهند که شما از بالای شانه های آنها نگاه کنید. آنها می خواهند به اندازه کافی احساس اعتماد کنند که بتوانند با حداقل نظارت کار کنند. مدیریت کلان به جای مدیریت خرد نشان می دهد که شما به کارمندان خود اعتماد دارید و به دانش و تجربه آن ها ایمان دارید. بدون معلق ماندن، حمایت کنید و نشان دهید که بدون فشار آوردن به آن ها در دسترس هستید، بنابراین کارمندان شما بدانند که به آن ها اعتماد دارید تا خودشان عمل کنند، اما اگر نیاز به تماس داشته باشند همیشه در آنجا هستند. کارمندان خود را توانمند کنید و شاهد افزایش سرسام آور تعامل آن ها باشید. در ادامه به جلسه هشتم دوره سازمان های اعتماد برانگیز گوش دهید:

مربیگری را تشویق کنید:

مدیران و رهبران نقش حیاتی در ایجاد اعتماد در محیط کار کار دارند. تحقیقات نشان داده است که رهبری معتبر می تواند اعتماد را پرورش دهد و تعامل و عملکرد کارکنان را بهبود بخشد. یکی از مؤثرترین راه‌ها برای انجام این کار، آموزش دادن به کارمندان به جای عمل کردن مانند رؤسای سنتی و تنبیه کارکنان پس از انجام یک کار ضعیف است (البته تنبیه به عنوان یک مربی نه یک مدیر سخت گیر). اگر کارمندان خود را راهنمایی کنید و انتظارات آن ها را برآورده کنید، آن ها به احتمال زیاد به شما اعتماد خواهند کرد و به توصیه های شما گوش می دهند. وقتی کارمندان را مربیگری می‌کنید، به آن ها آموزش، حمایت و تشویق بیشتری می‌دهید، به‌ ویژه زمانی که در مشکل هستند. در حالی که بیشتر افراد در سازمان های مدرن به مدیر خود به عنوان منبع اصلی یادگیری و توسعه نگاه می کنند، تنها 46 درصد معتقدند که این نقش را ایفا می کنند. به‌ جای مدیریت، به‌ عنوان یک تشویق‌ کننده عمل کنید و کارکنان خود را به سمت موفقیت هدایت کنید، و به طیف وسیعی از مزایای، از افزایش 22 درصدی سودآوری گرفته تا بهبود روابط کاری بین 77 درصد از سازمان‌تان، پی خواهید برد.

مشاوره روانشناسی صنعتی و سازمانی

ثبات را تمرین کنید:

هر چند وقت یکبار دنبال کردن سخنان خود با اعمال باعث ایجاد اعتماد نخواهد شد. شما باید ثابت کنید که ثابت قدم هستید. آن چه را که موعظه می‌کنید، روز به روز تمرین کنید، تا تیم شما بداند که چه چیزی را انتظار دارد و نیازی به تعجب نباشد که آیا می‌خواهید ارائه دهید. اگر می خواهید تیمتان به موقع حاضر شود، همین کار را انجام دهید. اگر انتظار دارید مشتریان شما را در داخل و خارج بشناسند، تکالیف خود را نیز انجام دهید. کارمندان شما اعتماد خواهند کرد که به قول خود پایبند خواهید بود، الگوی خود قرار می دهید و کار عالی انجام می دهید. علاوه بر سازگاری با عملکرد خود، از ثبات در خلق و خوی خود اطمینان حاصل کنید. تمام تلاش خود را بکنید تا حتی در شرایط ناراحت کننده یا سخت آرام، خونسرد و جمع باشید. خلق و خوی ناسازگار ممکن است عصبی و اضطراب را به کارمندان القا کند و اعتماد به شما را برای آن ها دشوار کند.

بر ارتباطات غیرکلامی و مهارت های نرم تمرکز کنید:

در حالی که ارتباط کلامی مهم است، همه چیز نیست. ارتباطات غیر کلامی و مهارت‌های نرم، مانند ویژگی‌های شخصیتی، نگرش‌ها و رفتارها به همان اندازه حیاتی هستند. اگر با کارمندان خود تماس چشمی برقرار کنید و هنگام صحبت سرشان را تکان دهید نه اینکه ایمیل خود را چک کنید یا به ساعت نگاه کنید، علاقه خود را به آنچه آنها می‌گویند نشان خواهید داد. زبان بدن مثبت همراه با مهارت هایی مانند همدلی، صبر و حل مسئله، فضایی دلپذیر برای کارمندان ایجاد می کند و آنها را تشویق می کند که به شما نزدیک شوند. مهم تر از همه، هنگام برقراری ارتباط، همیشه واقعی و معتبر باشید. اگر کارمندان فکر نکنند که شما از صمیم قلب صحبت می کنید، اعتماد به شما از بین می رود. هر چه تیم شما در اطراف شما احساس راحتی بیشتری داشته باشد، احتمال بیشتری دارد که به شما اعتماد کنند.

فرهنگ فراگیر ایجاد کنید:

فرهنگ شرکت شما مجموعه ای از ویژگی هایی است که شرکت شما را مشخص می کند. در حالی که یک فرهنگ عالی احتمالا منجر به عملکرد قوی می شود، فرهنگ ناکارآمد می تواند شما را از رسیدن به اهداف سازمانی خود باز دارد. حتی اگر فرهنگ شما منحصر به فرد باشد، باید ویژگی هایی مانند قدردانی، انعطاف پذیری و کار گروهی را منعکس کند و البته، ایجاد فرهنگی که همه افراد در محل کار شما آن را خریداری کنند، بخش کلیدی ایجاد اعتماد در سازمان شما است. به همین دلیل مهم است که یک فرهنگ فراگیر ایجاد کنید یعنی فرهنگی که نقاط قوت همه کارکنان شما را بپذیرد و برای آن ها ارزش قائل باشد. به گفته گارتنر، تیم های فراگیر و متنوع می توانند تا 30 درصد بهبود عملکرد را مشاهده کنند. ابتکاراتی را دنبال کنید که بر حقوق و مزایا مساوی، دسترسی به محل کار، و آموزش تنوع تمرکز دارد تا شروع به ایجاد فرهنگی کنید که از همه استقبال کند. راه دیگری برای تقویت تنوع از طریق شبکه های کارکنان است. گروه هایی از کارمندان که به طور داوطلبانه بر اساس یک تجربه یا هویت زندگی مشترک گرد هم می آیند. همچنین به عنوان گروه های وابستگی کارکنان یا گروه های منابع کارمند شناخته می شود، آنها حمایت متقابل را ارائه می دهند، توسعه شخصی و حرفه ای را بهبود می بخشند و کارمندان را دور هم جمع می کنند.

صادق و شفاف باشید:

نمی توان انکار کرد که گفتن حقیقت می تواند سخت باشد. اغلب آسان‌تر است که به کارمندان خود بگویید چه چیزی می‌خواهند بشنوند به خصوص در زمان‌های سخت. با این حال، با صادق بودن با کارکنان خود و در عین حال حساس بودن به احساسات آن ها، می توانید آن ها را تشویق کنید که به شما اعتماد کنند. اگر با یکی از اعضای تیم خود صادق نباشید، ممکن است بیشتر از اعتماد و احترام آن ها را از دست بدهید. هر رابطه ای، چه حرفه ای و چه شخصی، مبتنی بر صداقت است. یک دروغ می تواند حتی یک رابطه طولانی مدت را به طور بالقوه غیر قابل جبران خراب کند. همچنین هنگام بحث در مورد تغییرات در فرآیندهای کسب و کار و به روزرسانی ها باید شفاف باشید تا کارکنان شما همیشه در جریان باشند. اگر با تغییر رویه‌ای بدون اطلاع‌ رسانی، غافلگیرشان کنید یا از اطلاع‌ رسانی قبلی در مورد تغییرات عمده در محل کار غافل شوید، تیم شما به شما اعتماد نخواهد کرد. هنگامی که صادق هستید و با کارمندان خود ارتباط برقرار می کنید، آن ها را درگیر کنید. روشن کنید که به احساسات آن ها اهمیت می دهید و می خواهید نظرات آن ها را بشنوید. اگر چیزی به آن ها بگویید و بدون این که فرصت صحبت کردن را به آن ها بدهید، کارکنان دیگر احساس ارزشمندی نخواهند کرد. یک مکالمه دو طرفه روشن می کند که شما آن جا نیستید که با آن ها صحبت کنید و فقط دستور بدهید بلکه شما آن جا هستید تا با آن ها صحبت کنید و به آن ها کمک کنید بهتر عمل کنند. متخصصان منابع انسانی وظیفه ویژه ای دارند که به طور مستقیم و شفاف با کارکنان ارتباط برقرار کنند. بینش آن ها نسبت به سازمان و کارکنان آن، آن ها را در موقعیت منحصر به فردی برای شکل دادن به پیام ها و الگوبرداری از رفتارهایی قرار می دهد که کارکنان را مطلع و درگیر نگه می دارد. منابع انسانی باید برای ارتباط رهبری با کارمندان و رسیدگی به نگرانی های هر یک برای تقویت روابط پایدار مبتنی بر اعتماد تلاش کند.

منابع بیشتر برای مطالعه:

What is organizational trust (and how to build it)?

محمد صادق کیانی
محمد صادق کیانی
روانشناس سازمانی و تحلیلگر آماری

10 پاسخ

  1. این که میگید تنبیه نکنید واقعا غلطه آقای کیانی شما باید یه مقدار واقع بینانه تر نظراتتون را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *